Over ons

Handencentrum Oost is een multidisciplinaire handtherapiepraktijk waarbij het behandelen, coachen en adviseren van patiënten met problemen aan handen, polsen en armen centraal staat. We hebben vestigingen in Doetinchem en in de gemeente Zevenaar. Het aanbieden van de best mogelijke behandeling en advies ten behoeve van hand-revalidatie is onze missie. Wij hebben vergaande expertise als het gaat over mensen die op basis van een hersenaandoening hun hand niet meer goed kunnen gebruiken.

De Therapeuten

Gespecialiseerd in handaandoeningen

Zijn allemaal gespecialiseerd op het gebied van handaandoeningen. Ze hebben uitgebreide kennis van anatomie, wondgenezing en herkennen complicaties bij herstel na een handletsel of operatie. Het meten van vorderingen en bijsturen van de behandeling is hierbij vanzelfsprekend. Daarnaast is de handtherapeut goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden binnen de handchirurgie. Gespecialiseerde therapie en revalidatie bieden een grotere kans van slagen waardoor terugkeer naar zelfstandigheid, werk, hobby en sport sneller of beter mogelijk wordt.

Alle therapeuten zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister, zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie en streven naar predicaat gecertificeerd handtherapeut (CHT-NL).

Samenwerking

Wij staan voor een heldere communicatie tussen de verschillende behandelaars (huisartsen, medisch specialisten en therapeuten) zodat diagnostiek, conservatieve behandeling en operatieve ingrepen op elkaar aansluiten.

Handencentrum Oost werkt samen in een landelijk netwerk voor neurologische handfunctieproblematiek en maakt hier gebruik van het Saebo concept.

“Oost” staat voor de regio Achterhoek en Liemers. We werken nauw samen met de specialisten uit het Rijnstate Ziekenhuis Arnhem, Slingeland Ziekenhuis Doetinchem en Klimmendaal Revalidatiespecialisten te Doetinchem waar we deel uit maken van een gespecialiseerd handenteam

Stageplaats Erasmus MC

We zijn officieel stageplaats van de praktijkopleiding Handtherapie van het Erasmus MC.

Ons Team

Laura Brusse, hand-ergotherapeut

Pas als er iets mis is met uw handen merkt u hoeveel ze van belang zijn in het dagelijks leven. Dat maakt dit werk zo speciaal. U heeft uw eigen wensen en eisen bij het functioneren van uw handen, niet alleen om voor uzelf te zorgen of te werken, maar ook voor hobby’s en ontspanning. Ik wordt er vrolijk van mijn vakkennis te combineren creatief denken.

Door het vinden van passende oplossing of behandeling probeer ik ervoor te zorgen dat u weer kunt doen wat voor u het belangrijkst is.

Jos Kleijn, hand-fysiotherapeut

Handen zijn de belangrijkste onderdelen van het lichaam om zelfstandig te kunnen functioneren. Daarnaast spelen de handen een belangrijke rol bij het maken van contact met anderen en bij het uitvoeren van hobby’s en werk. Tijdens en na de opleiding voor handtherapeut is mijn enthousiasme alleen maar toegenomen en heb ik ervoor gekozen mij als fysiotherapeut alleen nog maar op handen te richten. Letsels en blessures aan de hand of pols hebben een grote impact op het dagelijks leven. Er spelen vaak veel zorgen en stressoren een rol bij het onderhouden en herstel van de klachten. Met mijn achtergrond als psychosomatisch fysiotherapeut, probeer ik ook op die manier iemand letterlijk handvatten te geven om met de klachten om te gaan.

Esmee Vieberink, hand-ergotherapeut

Je handen zijn erg belangrijk bij het dagelijks functioneren. Bij alles wat je doet heb je je handen nodig. Dat maakt het werken met handen ook zo leuk, wanneer mensen merken dat hun zelfstandigheid weer groter wordt door het beter kunnen inzetten van hun handen.

Ik vind het belangrijk dat mensen kunnen blijven doen wat ze willen doen. Begeleiding en behandeling van handletsel/handproblematiek is hierbij belangrijk en kennis van de anatomie is noodzakelijk.

Voorop staat de hulpvraag van de patiënt en wat de patiënt graag uit de therapie wil halen. Zo kunnen we samen tot het gewenste eindresultaat komen.

Judith van Londen, management assistent

Michel Grob, hand-ergotherapeut (CHT-NL)

Je handen zijn je gereedschap en voeren uit wat jij wilt. Van gereedschap verwacht je dat het jou ten dienst is. Je moet erop kunnen vertrouwen. Als je wat aan je hand krijgt besef je pas echt wat je handen allemaal voor je doen.

Dit maakt voor mij handrevalidatie tot een boeiende bezigheid, elke dag weer!  Na jarenlange ervaring in de multidisciplinaire revalidatie heb ik me vanaf 2003 volledig toegelegd op handrevalidatie en alles wat daarbij komt kijken.

Mijn eigen handen zijn hierbij mijn belangrijkste gereedschap. En goed gereedschap is het halve werk!

Alice Grob, office manager