Over ons

Handencentrum Oost is een multidisciplinaire handtherapiepraktijk waarbij het behandelen, coachen en adviseren van patiënten met problemen aan handen, polsen en armen centraal staat. We hebben vestigingen in Doetinchem en in de gemeente Zevenaar. Het aanbieden van de best mogelijke behandeling en advies ten behoeve van hand-revalidatie is onze missie. Wij hebben vergaande expertise als het gaat over mensen die op basis van een hersenaandoening hun hand niet meer goed kunnen gebruiken.

De Therapeuten

Gespecialiseerd in handaandoeningen

Zijn allemaal gespecialiseerd op het gebied van handaandoeningen. Ze hebben uitgebreide kennis van anatomie, wondgenezing en herkennen complicaties bij herstel na een handletsel of operatie. Het meten van vorderingen en bijsturen van de behandeling is hierbij vanzelfsprekend. Daarnaast is de handtherapeut goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden binnen de handchirurgie. Gespecialiseerde therapie en revalidatie bieden een grotere kans van slagen waardoor terugkeer naar zelfstandigheid, werk, hobby en sport sneller of beter mogelijk wordt.

Alle therapeuten zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister, zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie en streven naar predicaat gecertificeerd handtherapeut (CHT-NL).

Samenwerking

Wij staan voor een heldere communicatie tussen de verschillende behandelaars (huisartsen, medisch specialisten en therapeuten) zodat diagnostiek, conservatieve behandeling en operatieve ingrepen op elkaar aansluiten.

Handencentrum Oost werkt samen in een landelijk netwerk voor neurologische handfunctieproblematiek en maakt hier gebruik van het Saebo concept.

“Oost” staat voor de regio Achterhoek en Liemers. We werken nauw samen met de specialisten uit het Rijnstate Ziekenhuis Arnhem, Slingeland Ziekenhuis Doetinchem en Klimmendaal Revalidatiespecialisten te Doetinchem waar we deel uit maken van een gespecialiseerd handenteam

Stageplaats Erasmus MC

We zijn officieel stageplaats van de praktijkopleiding Handtherapie van het Erasmus MC.

Ons Team

Michel Grob, hand-ergotherapeut (CHT-NL)

Je handen zijn je gereedschap en voeren uit wat jij wilt. Van gereedschap verwacht je dat het jou ten dienst is. Je moet erop kunnen vertrouwen. Als je wat aan je hand krijgt besef je pas echt wat je handen allemaal voor je doen.

Dit maakt voor mij handrevalidatie tot een boeiende bezigheid, elke dag weer!  Na jarenlange ervaring in de multidisciplinaire revalidatie heb ik me vanaf 2003 volledig toegelegd op handrevalidatie en alles wat daarbij komt kijken.

Mijn eigen handen zijn hierbij mijn belangrijkste gereedschap. En goed gereedschap is het halve werk!

Alice Grob, office manager
Alice Grob
Juul van Dulmen, hand-ergotherapeut